Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

2017 – ett nytt spännande bilsportår i Torsby kommun

Rally Sweden står för dörren om några veckor och i Torsby kommun händer det massor. Serviceplats vid Torsby Flygplats, arrangerande av flera delsträckor och många kringarrangemang. Men motorfesten för 2017 är inte över med sista bilen som går i mål i Rally VM i Torsby söndag 12 februari.  I juli arrangeras ännu ett världsmästerskap, Rallycross VM i Höljes och nya Torsby Dream Team kommer finnas på plats.  

Att Torsbyborna i allmänhet gillar motorsport och att kommunen har fostrat många talanger genom åren är ingen nyhet. Men när trefaldige världsmästaren Petter Solberg går ut med att han skapar rallycrossens ”dream team” i samarbete med Volkswagen inför VM-säsongen 2017 skapar det rubriker.

Han må vara norrman men för en motorsportintresserad Torsbybo spelar det mindre roll då Petter Solberg World RX Team sedan länge är stationerat i Torsby och det skapar självklart stolthet i bygden.

Petter tar med sig fjolårets silvermedaljör Johan Kristoffersson i nya storsatsningen och det innebär troligtvis att intresset för Rallycross-VM i Höljes ökar än mer, särskilt bland värmlänningarna. Kristoffersson, som gick fyra år på Stjerneskolan, och Solberg blir utrustade med varsin fyrhjulsdriven Volkswagen Polo RX Supercar som är utvecklade hos Volkswagen Motorsport i Tyskland.

Stjärnduon får med det en fantastisk möjlighet att tillsammans fightas om guldet i mästerskapet denna säsong. Norrmannen kommer ha det sportsliga huvudansvaret i nya Petter Solberg World RX Team med stöd av Volkswagen Sverige och deras distributörer. Solbergs tar med sig sitt privata rallycrossteam från de sista fyra åren i satsningen. Bilar och teknisk support kommer från  Volkswagen Motorsport i Hannover, Tyskland.

2017 års världsmästerskap inleds i Barcelona 31 mars. Mästerskapet består av 12 VM-tävlingar och avslutas i Sydafrikanska Kapstaden den 12 november.

Första helgen i juli kan du hälsa på och heja fram nya ”Torsby Dream Team” under Rallycrossveckan i Höljes, men först ska du självklart uppleva Rally-VM som dundrar in i kommunen 9-12 februari!

 

Mer info om VM tävlingarna i Rally och Rallycross 2017:

Här hittar du programmet för tävlingarna i Rally-VM 9-12 feb, 2017

Program för Torsby Servicepark

Rallycross-VM 2017

 

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Långflon öppnar godisbutik på 900 kvm

image

Rådomscabarén drar fulla hus år efter år

image

Byggskolan - en populär sommarlovsaktivitet